Esther Nent

Wie ben ik?
Ik ben moeder van twee kinderen en de oprichter van Evenwichtskunsten. Sinds 2005 schrijf en geef ik ontwikkelingsgerichte trainingen aan kinderen en volwassenen met als doel mensen met elkaar te verbinden in intimiteit en liefde. Ik verbeter de onderlinge communicatie waardoor de harmonie en hechting zal verbeteren. Daarbij gebruik ik verschillende methoden en  middelen om je bewust te worden van je patronen en gedragingen, je zelfkennis te vergroten en balans in je leven te stimuleren. Naast mijn eigen organisatie ben ik werkzaam in scholen, kinderdagverblijven en KOM ouder-kindhulp. Ik ben aangesloten bij kunst en cultuur Heeze/Leende en MR lid kindcentrum de Parel in Heeze.

Mijn werkwijze
De activiteiten die ik aanbied zijn voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen.  De activiteiten die ik ontwerp en aanbied hebben zowel een educatieve als creatieve basis die aansluit bij de leeftijd.

Opleiding/nascholing

 • Diploma: Sociaal pedagogisch werker: activiteitenbegeleiding richting spel, dans, drama, muziek en beeldend
 • Diploma: Sociaal pedagogisch hulpverlener: afgestudeerd in St. Anna ziekenhuis Geldrop
 • Diploma: Docentopleiding Fontys Hogeschool Eindhoven
  Certificaat: Creatieve therapie: 3 jaar: Specialisatie: inzetten beeldmateriaal, analyseren van kindertekeningen
  Certificaat: NLP
  Certificaat: Geweldloze en verbindingsgerichte communicatie bij Regina Herbig
  Certificaat: Gordon communicatietraining
  Certificaat: KI pro training bij Peter Roel
  Certificaat: Jassentechniek bij Hans de Waard
  Certificaat: Persoonlijke leiderschap bij Han Bekkers

Specialisatie

 • (hoog) Gevoeligheid
 • Verbindingsgerichte en geweldloze communicatie
 • Bedenken en organiseren van activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en onderlinge verbinding

 

In mijn werk maak ik gebruik van verschillende stromingen binnen de westerse en oosterse filosofie/psychologie. Ik heb een holistische en praktische visie, waarbij ik de mens zie als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn. Vanuit mijn visie zoek ik uit wat werkt en niet werkt, maar vooral wat past bij ieder individu. Basisvoorwaarden om aan te sluiten bij de persoonlijke behoeften van de mens. Eén van mijn belangrijkste uitgangspunten. Mijn creativiteit, oplossingsvermogen, levenservaring, humor en passie over mijn werk zorgen voor een persoonlijke en fijne sfeer.

 

Wat anderen over mij zeggen

Esther is sprankelend enthousiast, sensitief, krachtig, creatief, oplossingsgericht en sociaal. Een professional die met haar kennis en levenservaring zeer snel tot de kern van het probleem komt en processen tot een positief resultaat brengt. Haar creativiteit, zowel in denken als doen, is veelzeggend en werkt aanstekelijk. Met gemak weet zij oplossingen te vinden en middelen in te zetten die nodig zijn.