Groeiatelier

watercolour-1768921_1920.jpgPsychosociale ontwikkeling in een creatief en ontspannen jasje


Leren Loslaten 

Ben jij ook zo’n piekeraar? Heb jij moeite om al die gedachten tot rust te brengen? Kom het leren bij de workshop Leren Loslaten. We gaan allerlei oefeningen doen die jou helpen om te leren loslaten en ruimte te maken in je gedachten. Daarna gaan we creatief werken met ecoline. Ecoline gaat alle kanten op, net als je gedachten. Je kan er geen controle over hebben, dus kan je het het beste loslaten. En je zal zien dat er uiteindelijk iets onverwachts mooi uit komt. Kom jij ook loslaten? Schrijf je snel in voor deze kleurrijke en leerzame workshop.

Investering € 17,50 incl. Materiaal.

Vrijheid

Wat is vrijheid? En wanneer voel je je vrij ben wanneer voel je je beperkt in je vrijheid?. Dieren zijn zo mooi en leuk. De meeste dieren voelen voelen zich vrij. . Hoe is dat met jou? Kun jij ook zo vrij voelen als een dier? Leer hier de tekentechnieken jij hoe, op ontspannen wijze, je grenzen verlegd en een super originele dierentekening maakt waar je trots op bent. We oefenen met de techniek Zentangle die naast een prachtig kleurrijk kunstwerk ook nog eens heel rustgevend werkt.

Investering: €15,00 incl. Materiaal.

Je eigen ritme

Oceandrum maken

Stel je voor dat je aan zee bent. Heerlijk samen ontspannen en spelen in de deining tussen zand en water. Kun je het voor je zien, jezelf, het strand, het water, de golven, een dier, een ondergaande zon? Met mooie gedachteplaatjes ga je lichaamsoefeningen doen om je lichaam en geest tot rust te brengen. Daarna gaan we schilderen op doek en dit doek is meteen de bovenkant van jouw prachtige oceandrum die jij helemaal gaat vullen met jouw eigen klanken. En dit doen we met allerlei soorten zand, steentjes, pitten en zaden die jijzelf uitzoekt zodat de klank ervan helemaal bij jou past. De klanken van een Oceandrum klinken alsof je écht aan zee bent. Het is geen drum om op te tikken of slaan maar om te rollen. Ideaal om je kind tot rust te laten komen met een eigen instrument. Ben jij ook nieuwsgierig hoe je zo’n drum maakt? Schrijf je snel in voor deze ontspannende en superleuke workshop en neem een oceaandrum mee naar huis.

Investering € 50,- incl. materialen.

Concentreren kun je leren

Heb jij soms ook dat je moeite hebt om met één ding tegelijk bezig te zijn. Of juist de behoefte om meerdere dingen tegelijk te doen? Dat je wel eens wat vergeet daardoor? Dan kan het zijn dat je wat moeite hebt om je te concentreren. In deze workshop ga je dat leren.  Wat is concentratie eigenlijk? Iedereen neemt hiervoor een bloem mee die jij heel mooi vindt. Dan gaan we leren mediteren met deze bloem en kijken of we deze bloem vanuit je concentratie in verschillende vormen kunnen tekenen en inkleuren met ecoline en krijt. Concentreren kun je écht leren.

 Investering: € 19,50 

Je eigen ruimte

Ieder dier heeft graag een eigen ruimte om zich even in terug te trekken en zich veilig te voelen. Maar hoe ziet jouw eigen ruimte eruit? Wat heb jij nodig om rust en veiligheid te voelen? welk dier laat jou ontspannen? Dit ga je onderzoeken in deze workshop. Je gaat leren hoe je kan ontspannen en mediteren in je eigen ruimte. Dan ga jij, met groene oase, je eigen tuintje maken. Welk dier staat daar in en hoe ziet jouw tuin eruit? 

Investering: € 19,50 incl. Materiaal