Peuterdansen ouder en kind

Samen bewegen is gezond

Peuterdansen voor ouder en kind is een gezellige educatieve bewegingsactiviteit. Het bevordert de motoriek en verbeterd de sociale vaardigheden. 

Peuters houden van bewegen, ze zijn volop in ontwikkeling en benaderen alles met een open nieuwsgierige blik. Daarom is dansbeleving, luisteren naar muziek, zelf muziek maken en ook kijken, zowel laagdrempelig als uitdagend.  Door deze activiteiten te combineren ontdekken zij spelenderwijs hun mogelijkheden en grenzen.

Passend bij de ontwikkeling van jouw peuter staat tijdens de lessen alles in het teken van spel en plezier. Spelenderwijs ontwikkelen alle kinderen op hun eigen niveau lichaamsbewustzijn en sociale vaardigheden. De lessen zijn daardoor geschikt voor zowel de durfal als voor het verlegen/angstige kind.

Doel

Het doel van peuterdansen is zelfvertrouwen te stimuleren en de sociale band tussen ouder en kind positief te stimuleren. De lessen zijn gestructureerd zodat het lesverloop duidelijk is. Zo voelen peuters zich veilig om steeds meer te ontdekken in henzelf en in relatie tot anderen. Er is ook zeker ruimte voor wat de peuters aangeven. De les wordt dan makkelijk aangepast aan wat zich aandient op dat moment.

Menig ouder zal thuis nagenieten als je je kind thuis ziet oefenen.

Ouder en peuterdans is bedoeld voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar.  Is je kindje 5 of 6 jaar dan kan deze meedoen met crea yogadans.

Peuterdansen ouder en kind zijn te volgen in 8 lessen die ieder een eigen karakter en eigen leermomenten hebben. Je kunt, in overleg, tussentijds instromen. Ook is het mogelijk om, in plaats van jezelf, dat een andere volwassene met je kind meekomt.